הסיפור מאחורי המתכון
אורז בצבעים התחיל מימי הצבעים של הילדים בגן ובית הספר
ניתן להכין גם אורז אדום עם פפריקה אדומה
אורז ירוק עם עשבי תיבול
אורז כתום עם גזר
ועוד
מצרכים
- מים
- אורז בסמתי כוס
- שמן זית
- בצל 1
- כורכום ומלח כ כף
אופן ההכנה
במחבת NON-STICK לחמם שמן זית ולהוסיף בצל קצוץ
טיפ :
מי שלא אוהב/ת לחתוך בצל בגלל הדמעות הריח וכן הלאה יש את מעבד המזון הנפלא של ארקוסטיל שפשוט בשניות קוצץ את הבצל ואנחנו בכלל לא מרגישים, הוא טוב גם לקיצוץ של כל הירקות שבא לנו אפילו להכנת רסק לג'חנון של שבת 🙂
לטגן קלות עד לרכות הבצל מה שמביא לו מתיקות
להוסיף כוס אורז שטוף טוב במים עד שהמים נקיים.
לטגן קלות עם הבצל והכורכום
חשוב לדעת : חשוב לערבב כל בכל שלב , את הבצל בנפרד למניעת חריכה, גם לאחר הוספת האורז והתבלינים חשוב לערבב בכדי שהאורז יספוג את טעמי התבלינים וייצר שכבת בידוד של השמן מסביב לכל גרגר, מכיוון שאנחנו משתמשים במחבת נון סטיק אז חשוב להשתמש בכלים העשויים מסיליקון או מעץ בכדי למנוע שריטות על המחבת, להוסיף מים עד לכיסוי מוחלט של האורז בערך ככוס וחצי
מעבירים את הכל לסיר מוסיפים מלח וממלאים מים ביחס של אחד כוס אורז 1.5 כוס מים.
לבשל במשך כעשר דקות עם מכסה סגור ( אפשר להניח מגבת בכדי לייצר אטימה מלאה ולמנוע בריחה של האדים )
כאשר המים נספגים אל תוך האורז אז יודעים שהאורז מוכן
יש לתת לו לנוח עם המכסה מספר דקות
בתאבון !