הסיפור מאחורי המתכון
אז זאת הפסטה ה"זוגית" שלי. מנת פסטה קלילה וכל כך טעימה. הולך נהדר עם כוס יין לבן באווירה רומנטית, כשבא לי להרשים את הדייט שלי או לפנק חבר/ה. עבודה של כ30 דק ועונג מובטח בכל ביס. השילוב של קרם שמנת עם סלמון ופסטה הוא הוא כל כך מושלם שאי אפשר לטעות. הבאתי את המתכון שלי שתמיד מצליח. המתכון קל וקצר להכנה וכמובן מתאים לכל ארוחה. אפשר לשדרג עם קצת פרמז'ן מעל וזרזיף של שמן זית שמקפיץ את כל הטעמים. הנאה מובטחת על גבול ההתמכרות
מצרכים
- פילה סלמון טרי, 300 גרם
- פסטה מבושלת, כל סוג שאוהבים 300 גרם
- 3 שיני שום כתוש
- בצל חתוך דק
- שמנת מתוקה,250 מ"ל
- שמן זית
- פלפל שחור + מלח
אופן ההכנה
1.מחממים מחבת נון סטיק על אש גבוהה, מוסיפים 2 כפות שמן זית ולאחר מכן את נתחי דג הסלמון וצורבים כל צד כ-3 דקות, תוך כדי מוסיפים מלח ופלפל שחור לפי הטעם, אם רוצים להנות ממקסימום ארומת תבלינים מומלץ לטחון אותם במקום בעזרת מטחנת מלח ותבלינים מוציאים מניחים בצד.
2.באותה מחבת, על אש גבוהה, מוסיפים 2 כפות שמן זית, מכניסים את הבצל ומטגנים כ-2 דקות תוך כדי ערבוב, מוסיפים את השום וממשיכים לבשל עוד דקה נוספת.
3.אל הבצל והשום, מוסיפים את השמנת, מערבבים ומביאים לרתיחה, כאשר הרוטב רותח מנמיכים לאש נמוכה מוסיפים את הדג ומפוררים לחתיכות גסות.
4.מבשלים את הפסטה לפי הוראות היצרן, מסננים ומעבירים אל המחבת עם הרוטב ומחברים בין הרוטב לפסטה, ממשיכים לבשל עוד 3 דקות תוך כדי ערבוב ולאחר מכן מכבים את האש.
טיפ : בסירי הפסטה המודרנים כבר אין צורך בסינון , מכסה הסיר משמש כמסננת כך שאין צורך בכלים נוספים על
5. מסדרים את המנה בצלחת ומטפטפים כמה טיפות שמן זית מעל.