הסיפור מאחורי המתכון
מוקפצים איטריות ביצים עם שלל ירקות , צבעוני וטעים.
מנה עיקרית נהדרת לארוחת הצהריים.
מעוניינים להחריף את העיניים ? תוסיפו צ׳ילי גרוס 🌶.
- למתכון דרוש מחבת ווק.
- מנה שמטוגנת עם מעט שמן על אש בינונית-גבוהה, עירבוב תמידי בעזרת כפות עץ.
אז בהצלחה 👇🏼❤️
מצרכים
- חופן איטריות ביצים
- בצל
- גזר
- גמבה
- תירס
- פיטריות
- רוטב סויה
- סילאן
- פלפל שחור ומלח
אופן ההכנה
- בקלחת נשלוק את האיטריות חמש דק עד ריכוך
- נסנן במסננת את האיטריות מהמים ונשמור בצד.
- בעזרת קולפן נקלף את הגזר ונחתוך על מגש חיתוך לרצועות .
- נחתוך גם את הגמבה לרצועות.
- נוריד את קליפת הבצל ונחתוך בעזרת סכין לקוביות.
טיפ :
את כל חיתוכי הירקות ניתן לעשות במהירות וביעילות בעזרת מנדולינה איכותית לא תאמינו כמה זה מקצר תהליכים !
לאחר שעשינו הכנות לירקות אפשר להתחיל בהכנת המוקצפים.
- על מחבת ווק נשים מעט שמן זית ונטגן בצל עד לשקיפות.
- נכניס את הירקות לווק לפי הסדר הבא: גזר,גמבה , פיטריות ותירס.
- נוסיף 4 כפות סויה ואת המלח והפלפל ונערבב הכל.
- לאחר ריכוך הגמבה והגזר נוסיף את האיטריות ביצים נערבב הכל ביחד בעזרת שתי כפות עץ לחמש דק.
מוכן , בתאבון 🍜