פורסם ב-

כריך חזה בקר מפורק

כריך מושלם לכל אירוע !

כשאנחנו רוצים משהו קצת שונה בריא אבל טעים שכולם יאהבו גם הילדים.

נתקלתי בכריך הזה בדיינר אמריקאי ואמרתי שאני חייב לנסות להכין בבית ותאמינו לי שזה בהחלט אפשרי

גמישות ההכנה והטעמים בכריך זה אין סופית – יאללה מתחילים.

מצרכים : 

לבשר:

נתח חזה בקר קפוא – ניתן להשיג בכל סופר, בחירת גודל הנתח על פי מספר הסועדים.

רוטב או מספר רטבים לטיבול כל אחד על פי טעמו – אני אוהב את השילוש של שני שליש צ’ילי מתוק שלשי רוטב BBQ

כפית מלח

לחמניות המברוגר עגולות כפי מספר הסועדים ( לא חובה עגולות ולא חובה גדולות אפשר רחבות אפשר טורטיות ואפילו פיתה )

מסביב :

תפוחי אדמה שטופים עם הקליפה וחתוכים לשישיות ( ראו תמונה )

מיונז | חרזל | עגבניה | בצל | פלפל חריף – הירקות הטריים נותנים חיים לבשר שהוא נטול שומן לחלוטין

צ’ימיצו’רי אם בנמצא מוסיף המון – לא חובה !

אופן ההכנה : 

מערבבים את הרטבים יחד עם המלח והפלפל

מניחים בתוך קערת ערבול את הנתח כשהוא מופשר לטמפרטורת החדר

רצוי לעשות זאת ערב לפני לא חובה, אפשר פשוט להכניס למקרר למינימום שעה.

מחממים תנור ל- 250 מעלות ומכניסים את הנתח לצריבה ראשונית בחום גבוה

הנתח יקבל צבע וגם אם טיפה ייחרך לא נורא, הופכים שיהיה סגור יפה מכל הצדדים ומוציאים

מניחים את הנתח בתבנית כשמסביבו פלחי תפוחי האדמה שחתכנו קודם

מוסיפים את שאריות הרטבים אל התבנית ומכניסים ל- 10 דקות לתנור לחום גבוה

מכסים את התבנית ומורידים את חום התנור ל- 180 לארבעים דקות עד שעה

מרכיבים את הכריך : 

בעזרת סכין משוננת ( סכין לחם ) נפרוס את הלחמניות במרכזן

נמרח עליהם מיונז בנדיבות חרדל ו/ או כל ממרח אחר שאנחנו אוהבים

נניח את הירקות שפרסנו בשכבות אחד על השני – בכדי לקצר תהליכים בחיתוך הירקות אני ממליץ להשתמש בסופר מנדולינה של ARCOSTEEL 

נוציא את נתח חזה הבקר ונניח אותו לצינון , תפוחי האדמה נשארים בתנור ( כבוי ) בכדי לשמור על החום

בעזרת מזלג בשר ( אפשר גם מזלג רגיל פשוט לוקח יותר זמן ועבודה )  נתחיל לגרד את הנתח כך שיצאו ממנו שערות שערות דקות דקות ככל שניתן

מזכיר לכם שהו נתח ללא טיפת שומן לכן ישנה חשיבות לפעולה הזו היא החשובה ביותר בהכנת הכריך ! 

ניקח בעזרת הידיים כמות נדיבה “משערות הבשר” ונניחה על צידה השני של הלחמנייה הפתוחה.

נוסיף צ’ימיצ’ורי במידה ויש אם לא ניתן להשתמש בשאריות הרוטב בתבנית ולבזוק אותו מעל שערות הבשר

מספר פלחי תפוחי אדמה לכל צלחת הגשה

טיפ : 

כריך זה יכול להגיע גם בצורה מיניאטורית כמנת פתיחה, ארוחה בסגנון בופה.

או שמראש מכינים בלחמניות קטנות ( מיני המבורגר ) או שלוקחים ג’בטה ארוכה

חלה או כל לחם שהוא גדול מספיק בכדי לפרוס אותו למספר סועדים.

והנה לכם ארוחת צהריים משולמת – בתיאבון 🙂

את כל הכלים להגשה ואירוח כלי בישול ואפייה גאדג’טים למטבח ועוד …

תוכלו למצוא באתר שלנו קוק שופ – מבשלים איכות