פרמנטה קדירת כבישה קרמית מסורתית
פרמנטה היא קדירה מיוחדת המשמשת להתססת ירקות בשיטה המסורתית.
היא מיועדת ליצירת תנאים אופטימליים להתססה ללא חמצן.
מה שמאפשר ירקות כבושים עשירים בטעמים ובחיידקים פרוביוטיים מועילים
קדרת קרמיקה שמספקת תנאים אידאליים להתססת מזון.
המכסה של מיכל ההתססה יושב בתעלה שאליה מוזגים מים המונעים כניסת אוויר אל המיכל , אך מאפשר שחרור גזים להבדיל מצנצנת פשוטה שצריך לפתוח מדי פעם כדי לשחרר לחץ.
הקדרה גם מגיעה עם משקולות לשמירת המזון מתחת לנוזל.
למה צריך את זה ?
- חיידקים פרוביוטים:התססה בפרמנטה יוצרת סביבה עשירה בחיידקים פרוביוטים מועילים, החיוניים לבריאות מערכת העיכול ומערכת החיסון.
- חיי מדף ארוכים יותר:תהליך ההתססה שומר על הירקות לאורך זמן רב יותר מאשר שיטות שימור אחרות.
- טעם מיוחד:הירקות המותססים בפרמנטה מקבלים טעם חמצמץ מעודן ומורכב יותר מירקות טריים.
- שימור ויטמינים ומינרלים:ההתססה שומרת על הערכים התזונתיים של הירקות, כולל ויטמינים (כמו K, C, B12), מינרלים ואנזימים
איך משתמשים בפרמנטה?
- מניחים את הירקות בקדירה.
- מוסיפים מלח ומים בהתאם למתכון.
- מניחים משקולת שתלחץ את הירקות כלפי מטה ותמנע מהם לצוף מעל הנוזל.
- מכסים את הקדירה ומניחים אותה במקום קריר וחשוך למשך מספר שבועות
למי זה מתאים?
- לכל מי שמעוניין להכין ירקות כבושים ביתיים בשיטה המסורתית והבריאה.
- למי שרוצה ליהנות מטעמים מיוחדים ומגוונים של ירקות מותססים.
- למי שמחפש דרך לשמור על הערכים התזונתיים של הירקות לאורך זמן
אז למה להתסיס בכלל ?
במקור התססה נועדה לשמר מזון.
השרו ירקות או דגים בתמיסות מלח למשל ובתהליך שבו המזון כאילו מתחיל להתקלקל, מתפתחים בפועל חיידקים טובים ששומרים עליו.
כיום אנשים מתסיסים בעיקר לצורכי בריאות כמו פרוביוטיקה טבעית, או סתם כי זה טעים.
₪360 – ₪460